2 Ağustos 2008 Cumartesi

Msn ve Mail Security ( For Bilginin Tek Adresi Bilginin Tek Kaynağı )

Merhabalar bu dökümanda basit bir şekilde msn ve mail şifrelerimizi korumayı öğreneceğiz.
Mail hack olayının tarihine bakacak olursak eğer çok eskilere dayanır. Eskiden mail hack in geçerli bir amacı vardı. 1970 li yıllarda mailler ücretliydi. Hotmail gibi bir mail almak için ciddi miktarda paralar vermek gerekiyordu. Bu hacker lar mail adreslerine para vermemek için hack yapıyorlardı. Fakat bu günümüzde tamamen değişti.Artık zevk için mail çalan insanlar var ve bunlar hacker değiller!. Harddisk gibi mail adresleri ortaya çıktı. Hem de ücretsiz. Google yahoo hotmail vb. mail hizmeti veren firmalar kalite ve kota konusunda yarış içindeler.
Aslında zevk için hack yapılmaz. Geçerli bir amacı olması gerekir.Artık mail hackleyenlere msn hackleyenlere hacker diyemeyiz.Hatta buna hack bile diyemeyiz. Hack kavramı bu kadar basit değil!

Nasıl korunuruz.
1- İnterntte şifre konusunda PARANOYAK olun.
2- Sayı, harf, işaret içeren şifreler oluşturun.(Hatta bunun daha ileri aşaması ascii karakterlerle şifre oluşturmanız.Böylece bruteforce olayı(deneme yanılma ) olayı %99.9999999999999999999999999999999(daha yazamıyacağım 9 var) oranda etkisiz kalır.)
3- Kimseye şifrenizi söylemeyin (Arkadaşlarınıza kesinlikle söylemeyin.Başınız yanar)
4- Gizli sorunuzun cevabı soruyla alakası olsun. mesela ilk köpeğiniz = Ford transit gibi)
5- Kesinlikle iyi bir antivirüs edinin.(nod32 işinizi görür. Free olması da cabası)
6- Kesinlikle şifrenizi bilmediğiniz yerlerde girmeyin.
7- İndirdiğiniz programlarda ya da girdiğiniz sitelerde fake olabilir. Fake ler hotmail live vb sayfaların kopyasıdır. Bunlar eğer kullanıcı adı ve şifre isterse girmeyin.Yoksa doğrudan şifreniz mail adresınızı çalmak isteyen kişiye ulaşır


şimdilik bu kadar yeter. yeni başlayanlar bunlara dikkat ederse gayet güvenli bir hesaba sahip olur.Ama mail adresinin çalınmaması HİÇBİR ZAMAN İÇİN kesin değildir.

(Bilginin Tek Adresi Bilginin Tek Kaynağı)

Hiç yorum yok: