4 Ağustos 2008 Pazartesi

Microsoft.com da artık flash yok!(Silverlight) ( Bilginin Tek Adresi Bilginin Tek Kaynağı )



Artık tüm Microsoft.com sitesinde Micrososft’un kendi geliştirdiği Silverlight kullanılıyor.


Microsoft, geliştirdiği Silverlight teknolojisini daha fazla tanıtabilmek için Microsoft web sitesinin tümünde de bu teknolojiyi kullanmaya başladı. Beta-test aşamasında olan web sitesi, yüksek tanımlı video ve zengin internet içeriği uygulamaları sunan web tarayıcısı eklentisi Silverlight sayesinde artık çok daha görsel. Siteye girildiğinde karşınıza, beta aşamasındaki Silverlight’lı versiyonu denemek isteyip istemediğinize dair bir uyarı çıkıyor. Olumlu cevap vermeniz halinde sisteminizde Silverlight eklentisi yüklü ise çok daha şık ve kullanışlı bir siteyle karşılaşıyorsunuz.

Sisteme Silverlight eklentisini kurmak oldukça basit. Tek yapmanız gereken siteye girdikten sonra Silverlight eklentisini indir düğmesine tıklamak ve daha sonra eklentinin otomatik olarak kurulmasını beklemek.Silverlight, geçtiğimiz sene Adobe’un Flash teknolojisine karşılık Microsoft tarafından geliştirilen bir zengin internet uygulaması. Silverlight sayesinde internet üzerinden HD video kalitesinde görüntüler oldukça akıcı bir şekilde seyredilebiliyor. Mart ayında Microsoft’un Las Vegas’da düzenlenen Microsoft MIX konferansında yaptığı açıklamaya göre Silverlighe eklentisi günde yaklaşık 1.5 milyon kere indirilmiş.

Böylece eski sitedeki tüm flash görsel öğeleri de tarihe karışmış oldu.

Büyük şirketlerin sırları pazara çıktı! ( Bilginin Tek Adresi Bilginin Tek Kaynağı )

Büyük şirketlerin sırları pazara çıktı!
ABD’de yakalanan korsan sunucu, 1.037’si Türkiye’den, birçok şirketin gizli verilerini çalmış.


ABD’de yakalanan sunucu birçok büyük şirketin sırlarını barındırıyor.
ABD’de, 1.037’si Türkiye’den olmak üzere toplam 5.388 şirkete ait çok gizli bilgileri çalan ve barındıran korsan bir internet sunucusu bulundu. Gizli bilgiler arasında şirketlere ait hesaplar, kredi kartı bilgileri ve e-postalar bulunuyor.

Merkezi ABD Kaliforniya’da bulunan Finjan Inc isimli şirket konu hakkında bilgi verdi. Çalınan ve sunucu üzerinde barındırılan gizli bilgiler, 1.037’si Türkiye’den olmak üzere 5.388 “Log” dosyasından (günlük kaydı) oluşuyor.

Bildirilene göre, yakalanan korsan sunucu üç hafta önce faaliyete geçmiş ve bu üç hafta boyunca tam 1.4 GB’lık veri depolamayı başarmış. Finjan Inc’in üst düzey yöneticisi Yuval Ben-Yitzak konu hakkında şunları söylüyor: “Şimdiye kadar bu kadar kısa zamanda çalındığına şahit olduğumuz en büyük miktar bu. Yakalanan gizli bilgiler genellikle bankalardan ve sanayi şirketlerinden alınmış. Ancak bu şirketlerin isimlerini henüz belirleyemedik.”

Ben-Yitzak, kendilerini en çok şaşırtanın ise, korsan sunucunun hiçbir güvenlik önlemi ile donatılmış olmaması. Yani sunucu dışarıdan gelebilecek her türlü tehlikeye açık.

Ben-Yitzak, gizli bilgiler arasında, Almanya’dan 621, ABD’den 571, Fransa’dan 322, Hindistan’dan 308 ve İngiltere’den de 232 “Log” dosyası bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Bu görüntüler taçtan edecek ( Bilginin Tek Adresi Bilginin Tek Kaynağı )

Alkolü fazla kaçırınca ortaya çıkan fotoğraflar!!!
Bir gece kulübünde ve evde çekilen bazı fotoğraflar tescilli güzeli zor durumda bıraktı.Alkolün etkisiyle biraz aşırıya kaçan pozlar genç güzeli tacını kaybetme korkusuyla başbaşa bıraktı…
Miss Amerika üçüncü güzeli, gece kulübünde çekilen skandal görüntüleri nedeniyle sıkıntıda.
İşte o görüntüler










Yahoo arama teknolojisini herkese açıyor ( Bilginin Tek Adresi Bilginin Tek Kaynağı )

Yahoo, kendi arama servislerini kurmaları için arama motoru teknolojisini üçüncü partilere açıyor.

Yahoo, diğer web sitelerinin kendi arama servislerini oluşturmak için kendi teknolojisini kullanmalarına izin verecek. Perşembe günü yaptığı açıklamada Yahoo, web sitelerinin kendi arama hizmetlerini Yahoo teknolojisi üzerinde oluşturabilmeleri için bir API’nin beta versiyonunu çıkaracağını duyurdu.

Bir web yayıncısı Yahoo’nun API’sini kullanarak belirli bir konu başlığı için (örneğin spor) özelleştirilmiş arama servisi kurabilecek. Ya da API’yi kullanıcılara web siteleri üzerindeki içerikleri daha iyi aramalarını sağlamak için de kullanabilecek.


API, Yahoo’nun BOSS platformunun (Kendi Arama Servisinizi Kurun) bir parçası. Tüm web geliştiricileri bu API’den faydalanabilecek. Bunun yanı sıra Yahoo’nun arama indeksleriyle web’deki diğer kaynaklardan gelen verileri bir araya getiren araçlar da sağlanacak. Yahoo önümüzdeki aylarda reklam sistemini kullanan bir “monetization platform”u çıkacak. Bu platrform web sitelerinin kurdukları servislerden kazanç sağlamalarına imkan tanıyacak.

IDC analisti Karsten Weide, Yahoo’nun BOSS platformunu kullanan sitelerin gelirlerinden pay toplamayı planladığını söylüyor. Weide, “Yahoo bundan iki şey kazanıyor. Reklam gelirlerinin yanında BOSS’u kullanan web sitelerinin sadece kendilerine bağlanmasını sağlayacak,” şeklinde konuşuyor.

3 Ağustos 2008 Pazar