2 Ağustos 2008 Cumartesi

Kadınlar yuvarlak hatlarını kaybediyor ( Bilginin Tek Adresi Bilginin Tek Kaynağı )

Kadınlar yuvarlak hatlarını kaybediyor


--------------------------------------------------------------------------------

Ortalama kadın vücudunun şekli yuvarlak hatlarını kaybederek giderek düzleşiyor.

İngiliz The Telegraph gazetesinde yayınlanan habere göre, beslenme ve günlük yaşam tarzlarında
meydana gelen değişikliklerin sonucu olarak son 50 yılda kadın vücudunun şeklinin ‘ince bir kadeh gibi’ kıvrımlı olmaktan ‘kutu gibi’ bir şekle dönüşmekte olduğu bildirildi.

Habere göre son 50 yılda kadınların ortalama ağırlığı 8.5 kilogram artarken, ortalama bel ölçüsü de 62'den 75 cm'ye yükseldi. yükseldi. Bu eğilimin devam etmesi halinde 21. Yüzyıl'ın sonuna doğru ortalama kadın beli ölçüsü 80 cm'nin üzerine çıkacak.

Bel ölçüsü giderek kalınlaşırken göğüs ve kalça ölçülerinin aynı değerlerde kalacağı öngörülüyor. Prima adlı İngiliz kadın dergisi tarafından desteklenen araştırmanın sonuçlarını yorumlayan dergi editörü Marie Dahey, şunları söylüyor: "Eğer bugünkü yaşam ve beslenme tarzımızı devam ettirirsek kadın vücudunun o güzel ve seksi kıvrımları ortadan yok olup gidecek. Kadın vücudunun erkek vücuduna benzeyeceği bir senaryodan bahsediyoruz. Kelimenin gerçek anlamıyla ‘kemerleri sıkmamız’ gereken bir dönem bu çünkü bel genişliğimiz büyükannelerimizin bel genişliğinden ortalama 18 cm daha fazla."

DAHA FAZLA KALORİ HARCANIYORDU

1950’lerin kadınları bugünkü kadınlara kıyasla günlük yaşamlarında daha fazla kalori yakıyorlardı. Ev işi yapmak bugüne kıyasla çok daha zor ve yorucu idi. Ve gene 1950'li yıllarda kadınlar günlük yaşamlarında daha fazla yol yürümek zorunda kalıyorlardı.

Araştırmayı yöneten obezite uzmanı Dr. Ian Campbell "1950’lerin kadın vucuduyla bugünkü ortalama kadın vücudu arasındaki ölçü ve ağırlık farkı, modern yaşamın getirdiği kolaylıklardan ve değişen beslenme alışkanlıklarından kaynaklanıyor. Aradaki farkın, yakılması gereken fazladan yağ miktarı olduğunu söyleyebiliriz" dedi.

Hiç yorum yok: